Barion Pixel
„Nem az számít, hogy mennyit adunk, hanem hogy mekkora szeretet fektetünk az adásba.” Teréz anya

Blog

Hortus Apium Méhészet bemutatása

in Méhészet 2021. augusztus 14.

Ezen sorokkal szeretném bemutatni 2015 tavaszán alapított méhészetemet.

Számomra a méhészkedés nem csupán gazdasági tevékenység, hanem annál sokkal több!

Mindig csodálattal és tisztelettel követtem nyomon a méhek szervezett, szorgos világát. Ebben a szemlélődésben nap-mint nap megtapasztalom a teremtett világ csodálatos szépségét és békéjét. Már a kezdetekor eldöntöttem, hogy nem szeretnék több száz családos nagyüzemi méhészetet, mézgyárat létrehozni. Számomra ennél sokkal fontosabb, hogy egyedi, különleges, kézműves termékválasztékot alkossak. Mindazok, akikhez eljutnak, termékeim megtapasztalhatják, hogy nem csupán egy különleges ízt, finom illatot, egy aprólékosan kidolgozott terméket kapnak.

Termékeimen egy kis kártya is található egyszerű rövid idézetekkel. Számomra fontos, hogy ebben az Istentől elszakadt világban egy kicsit megpróbáljam felhívni a figyelmet a valódi értékekre. BIO méhészetet hoztam létre, amelynek lényege, hogy vegyszermentesen állítom elő a mézet, tekintettel vagyok a méhekre és megpróbálom a lehető legkedvezőbb életkörülményeket kialakítani a számukra.

Jövőbeli tervem egy valóban méhekre tervezett több hektáros kert létrehozása, amely kimondottan a méhek igényeinek megfelelő virágokkal és fákkal állna a méhek szolgálatára. Így valóban beteljesedne a Hortus Apium elnevezés, amely magyarra fordítva a ’Méhek kertjét’ jelenti.

Méheim szorgos munkájával ebben az évben az alábbi fajta mézek termelése történik: Akác- és virágméz, valamint az ehhez kapcsolódó termékek, mint a propolisz, méhviasz és a virágpor. 2019 nyarán fajtaváltás történt a méhek terén, az angliai Buckfast bencés apátságban 1919-ben nemesített méhfajta, amelyet az ’angol fekete méh’ és egy olasz eredetű méhfajta keresztezésével egy olyan méhfajtát hoztak létre, amely sokkal szelídebb a Magyarországon őshonos méheknél, több mézet képesek termelni és ellenállóbbak is a betegségekkel szemben.

A megalapulás kezdetén, egy neves Budapesti grafikai vállalkozás a Civertan grafikai stúdió készítette a méhészet logóját, illetve a címketerveit. Esztétikus és magas színvonalú munkát kaptam tőlük, amelyet ezúton is köszönök és remélem az Önök tetszését is el fogja nyerni. A termékeken egy-egy kártya található, egyszerű idézetekkel, amelynek lényege, hogy ne csak testünket, de lelkünket is tápláljuk.

Az összes termék csomagolása 100%-ban lebomló, komposztálható, újrahasznosítható anyagokból áll, ezáltal is védve környezetünket.

    Kosár