Barion Pixel
„Legyetek hűek a kis dolgokban, mert azokban rejlik erőtök.” Teréz anya

Ambrozis® Kézműves termelői akácméz (1000 g.) - Nuntii Pacis Christi - Ambrozis®

Akció!

Ambrozis® Kézműves termelői akácméz (1000 g.)


3250 Ft

Töltősúly: 1000 g.

Az Ambrozis® kézműves termelői akácméz egy prémium minőségű, kézzel készített méz, mely a tiszta akácvirágok nektárjából készül. Ez a természetes és finom édesítőszer ideális választás az egészségtudatos fogyasztók számára, hiszen alacsony pollen- és magas fruktóztartalmának köszönhetően jobban kíméli a vércukorszintet és allergénmentes alternatívát nyújt a többi méz fajtához képest. Lágy íze tökéletesen illeszkedik a teákhoz, süteményekhez és egyéb ételekhez. Az Ambrozis® Akácméz nemcsak ízletes, hanem a környezetbarát csomagolásnak köszönhetően fenntartható választás is.

Megosztás közösségi oldalakon

Leírás

acacia honey

A fehér akác (Robinia pseudoacacia L.) eredetileg nem őshonos erdőalkotó fafaj Magyarországon, Amerikából telepítették hazánkba elsősorban az alföldi futóhomok megkötésére. Ma már erdeink kb. 20%-a akác. Európa akácerdeinek kb. 60 %-a Magyarországon található, emiatt nevezhető az akácméz Hungaricumnak.

Az akácfa 20-30 méter magasra növő, fehér fürtös virágzatú növény.

Semmilyen mesterséges kezelést nem igényel, nincs növényvédelem!

Akác virágzása az időjárás függvényében május első heteire tehető. A növény kb. 10 napig virágzik. Az akácvirág sok nektárt és kevés pollent termel, ezért a virágporra érzékenyek próbára tehetik.

Világos színű, a sárgás áttetszőtől a zöldessárga enyhén opálosig, hosszú ideig folyékony állapotát megőrző, kellemes, enyhe ízű, akácvirág illatú méz.

Akácmézre jellemző, hogy a glukóz (szőlőcukor) mennyisége a fruktózhoz (gyümölcscukor) képest jelentősen alacsonyabb, emiatt a tiszta akácméz szinte sosem kristályosodik ki (a világon 3 mézfajta őrzi meg folyékonyságát hosszú ideig). Egyebek mellett jellemző az akácméz értékességére, hogy a mézben előforduló 11 cukorféle közül 10-et tartalmaz.A legismertebb, legnagyobb mennyiségben fogyasztott méz. Népszerűségét a folyékonyságának és semleges enyhe zamatának köszönheti.

Fogyasztása minden formában ajánlott!

Önmagában kanalazva. Italokba: tea, kávé, tej. Étkezéshez: kenyérre kenve magában vagy vajjal keverve, palacsintába, süteményekbe, tésztákra, sültekhez, keleti konyha édes-csípős ételeihez.

Ajánlott a gyomorsav túltermelés miatti emésztési zavarok csökkentésére.

Kitűnő hámsérülések, hegek, horzsolások, égésnyomok külső kezelésére. Nyílt sebbe ne kenjük!

És nagyszerűen alkalmazható a szépségápolásban pakolásokhoz, masszázsnál, szaunázásnál…

Ambrozis® kézműves termelői akácméz – Az egészség és ízletesség szinonimája

Bevezető: Az Ambrozis® kézműves termelői akácméz egy különleges termék, amely az egészséges életmód kedvelőinek és az ínyenceknek egyaránt tökéletes választás. Ez az akácméz, amelynek alapját az akác virágának nektárja képezi, nemcsak rendkívüli ízélményt nyújt, hanem számos egészségügyi előnnyel is bír.

Részletes Leírás:

  1. Tiszta és természetes összetevők: Az Ambrozis® akácméz kizárólag tiszta akácvirág nektárból készül, amelyet a méhek gondosan válogatva gyűjtenek össze. A méz termelése során nagy hangsúlyt fektetünk a természetes és fenntartható méhészeti gyakorlatokra, így a méz nemcsak ízletes, hanem egészséges is.
  2. Kézműves eljárás: Az Ambrozis® minden egyes üveg akácmézét kézzel készítik, biztosítva ezzel a termék magas minőségét és egyediségét. A kézműves gyártási folyamat lehetővé teszi, hogy a méz megőrizze természetes ízét, illatát és tápanyagtartalmát.
  3. Gyengéd édesítő: Az akácméz rendkívül finom, lágy ízű, ami tökéletes választást nyújt azoknak, akik keresik a természetes, de nem túl tolakodó édesítőt. Kiválóan alkalmas teák, italok édesítésére, süteményekbe, joghurtokba, valamint önállóan is fogyasztható.
  4. Egészségügyi előnyök: Az akácméz alacsony pollen tartalma miatt kiváló választás azok számára, akik érzékenyek a pollenre. Emellett magas fruktóztartalma miatt lassabban emeli a vércukorszintet, ami előnyös lehet a cukorbetegek számára. Gyulladáscsökkentő és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, így segíthet az emésztési problémák és a torokfájás enyhítésében.
  5. Sokoldalú felhasználás: Az Ambrozis® Akácméz tökéletes választás a mindennapi étkezésekhez. Felhasználható sütéshez, főzéshez, reggeli gabonafélékhez vagy akár egy könnyű snackhez. Tökéletesen illik a különböző teákhoz és italokhoz, valamint a süteményekhez és desszertekhez.
  6. Környezetbarát csomagolás: Az Ambrozis® elkötelezett a fenntarthatóság és a környezettudatosság iránt, így az akácméz csomagolása környezetbarát anyagokból készül. Ezáltal nemcsak egy ízletes, hanem környezetbarát terméket is kínál.
  7. Ideális ajándék: Az Ambrozis® Akácméz elegáns kiszerelése és külsője megfelelő ajándék lehet szeretteinek. Nem csak ünnepekre, de a hétköznapokra is.

 

További információk

Tömeg 1360 g
Méretek 8,5 × 15,5 cm
    Kosár