Barion Pixel
„Az élet valójában egyszerű, csak mi ragaszkodunk hozzá, hogy bonyolulttá tegyük.” Konfuciusz

Simon András képeslapok

1–16 termék, összesen 20 db

Simon András, a Budapesti Képző és Iparművészeti Szakközépiskolában végzett művész, évtizedek óta meghatározó alakja a művészeti világnak. Már gyermekkorában különleges tehetséget mutatta, mikor a lakás falait díszítette absztrakt grafittivel. A felsőoktatásban elszenvedett visszautasítások dacára, művészi pályáját a Tankönyvkiadó Vállalat Grafikai Osztályán kezdte, ahol megszerzett tapasztalatok után tankönyvillusztrátorként dolgozott. Azonban az alkotói szabadság iránti vágya erősebb volt minden kényszernél, így fordult az önálló művészeti kifejezés felé. Ebben a személyes és lelki válságában az isteni segítség adott neki erőt és útmutatást.

Simon András művészete lenyűgöző: a lélek mélységeit tárja elő egyszerű, de súlyos vonalakkal. Lélektől lélekig hatoló grafikái az egyszerűség és mélység tökéletes ötvözetet képviselik. Az általa teremtett stílus – az egyvonalas grafika – egyszerre puritán és mély bonyolult, összefonódva a gondolatokkal és érzelmekkel, melyek a nézőben is rezonanciát keltenek. Az ő műveiben az Isten adta tehetség éppúgy jelen van, mint a mélyen gyökerező humánum és az emberi sorsok iránti érzékenység.

E mellett, Simon András élete is tanulságos: a család és a hit középponti szerepet játszik benne. Négy gyermek apjaként és hét unoka nagyapjaként az élet minden kihívásával megküzdött, és e tapasztalatai is visszaköszönnek műveiben.

Összefoglalva, Simon András művészete és élete egyaránt inspiráló. A grafikai világ egyik legkiemelkedőbb alakjaként, az ő művei nem csak a szemnek, de a léleknek is örömöt szereznek.

www.simongaleria.hu

    Kosár